Who the hell is Oli Egler!?
  FOOD  

Michelin “nanečisto” aneb panebože, to je tak dobrýýý!

Prahnete po kulinářském zážitku a nechce se vám dělat rezervaci 3 týdny dopředu v Michelinské restauraci? Našla jsem skvělou alternativu v centru Prahy - Bianco e Nero... Servis je skvělý a jídlo... TO DIE FOR!

Do Bianco e Nero jsem náhodou zavítala ještě vloni, když teprve otevírali … Už tehdy jsem si říkala, že je to dost “fancy” a jsem zvědavá, zda mě pan šéfkuchař zklame nebo přiměje říct “Mhm! That’s a tasty burger!”

 

 

Ani nevím, proč jsem sem přestala chodit – je to kousek od domu a není to každý večer nabité, jako blázen…
Ti, co mě znají – vědí, že raději, než Michelinské podniky, navštěvují malinké, rodinné bistro-restaurace, kde zákazníci stojí mnohdy frontu až za roh, a nakonec si přímo na ulici a “za chodu” vychutnávají jediný pokrm na meníčku – aneb přesný opak slova “fancy”.
Když už se ale stane, že taková místa zavítám…říkejte mi Gordon!

 

 

Servis je všechno! Je to věc, která vám navzdory dobrému jídlu dokáže znechutit celý večer a může být rozhodujícím faktorem toho, zda se do podniku vůbec někdy vrátíte.
V tomto případě opravdu nehrozí – zářivé úsměvy, bílé rukavičky, all inclusive! 🙂 Nikdy by mě nenapadlo, že si zapamatují můj oblíbený drink (gin martini tonik aneb ano, jsem trochu prase.. ). “Maličkost”, která vám hned po příchodu zvedne náladu.

To, že restaurace často podléhají trendu “haute cuisine” již víme, avšak ne vždy splní naše očekávání…
Bianco a Nero v tomto případě uspělo na 100%! Kombinace sezónních ingrediencí, jako je třeba divoká kachna s rakytníkovou pěnou, pórkem a višněmi – snad ani nejde popsat slovy, jak výborné to bylo! Kombinace nakyslého rakytníku, nasládlé višně a jemně propečené kachny se svěžím pórkem – winner!!!!!!!!!!

 

 

Losos s kořenovou zeleninou a estragonem (no není tahle prezentace vrchol roztomilosti?!!!!)

 

 

Pstruh s zázvorem, limetou, marinovaným fenyklem, “bublinkovým” pyré z červené řepy (OMG!!!! To byla slast!!!)  a kapkou smetany.. btw – osmahlá kůžička pstruha.. Yes!!!!!!

 

 

No a samosebou baileys profiterolky s mango-marakujovým sorbetem – to mi připomíná citát Charlese Bukowsky : Najděte to, co milujete a nechte se tím zabít… Yop… working on it!

 

 

Pokud se teprve morálně a finančně připravujete na Michelinskou restauraci – Bianco a Nero je perfektní místo – nebudete litovat! Servis, jídlo, i místo je naprosto kouzelné – schované v srdci Florentina, které teď vypadá jako kus New Yorku, s vánočními světýlky – aneb romantika v plném nasazení!

Určitě zavítejte a dejte mi vědět, zda se vám líbílo!!!

Kiss Kiss Bang Bang

OE

 

share

Napsat komentář

Login with

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *